FUHR logo

Galvanistraat 55

6716 AE Ede

0318 691 100

Verkoop@fuhr.nl

Ma - Do: 08:30 - 17:00

Vrijdag: 08:30 - 15:00

smarthome telefoon

SmartHome, wat is het?

SmartHome, wat is het?

SmartHome, tegenwoordig hoor je het steeds vaker. Op dit moment maken ruim 3,3 miljoen Nederlandse huishoudens gebruik van één of meer SmartHome producten. Maar de term SmartHome roept ook vragen op als: wat is het precies? Wat kan ik er mee? En wat kan ik verwachten in de toekomst? In dit artikel leest u hier meer over.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Wat is SmartHome?​

SmartHome, ook wel domotica, dat wil zeggen een huis dat voorzien is van allerlei intelligente apparaten. Doordat deze intelligente apparaten verbonden zijn met het internet kunnen zij communiceren met andere apparaten en servers.  Daarnaast zijn deze apparaten te bedienen met een app of met spraak. Omdat deze apparaten te bedienen zijn met een app en verbonden zijn met het internet is het mogelijk om deze apparaten ook op afstand (vanuit een andere locatie) te bedienen.

SmartHome huis

Welke markten vallen onder de noemer SmartHome?

De markt staat nog in de kinderschoenen desalniettemin groeit het internet steeds verder en is het makkelijker om apparaten thuis op het internet aan te sluiten. Daardoor worden de producten steeds goedkoper en de aanschaf steeds laagdrempeliger. Omdat de SmartHome markt zo breed getrokken kan worden, kan deze markt in vijf sub markten worden opgesplitst:

  • Huishoudelijke producten (zoals een intelligente stofzuiger;
  • Energiebesparende producten (zoals zonnepanelen of een slimme thermostaat);
  • Beveiligingsproducten (zoals alarmsystemen of intelligente deursystemen);
  • Entertainment producten (zoals tv en radio);
  • Producten om de gezondheid te meten (zoals een app op je telefoon).

Wat is de toekomst?

Voorwaarden

Intussen maakt ongeveer 42% van de huishoudens in Nederland gebruik van SmartHome (multiscope, 2020). Tegelijkertijd is de verwachting dat dit in de toekomst verder toe zal nemen. bovendien is de belangrijkste drijfveer voor consumenten om SmartHome aan te schaffen het gemak en comfort wat erbij komt kijken. Daarentegen is een belangrijke reden om op dit moment nog niet over te stappen op SmartHome producten dat de huidige producten nog voldoen. Daarnaast zijn deze producten vaak duur in de aanschaf en de consument ziet nog niet altijd de meerwaarde hiervan in.

Privacy problemen

De grootste reden om geen SmartHome producten aan te schaffen is de privacy. Omdat de producten via het internet communiceren worden grote hoeveelheden data opgeslagen. In het verleden is gebleken dat bedrijven niet altijd even goed met deze data zijn omgegaan. Belangrijk is dat bedrijven transparant zijn naar de consument en op juiste wijze omgaan met deze data. Om de grote groep sceptici over de streep te trekken moeten bedrijven zich focussen op veiligheid van de systemen en privacy van de verkregen data en gegevens.

Wat kan FUHR bieden?

FUHR heeft een SmartHome concept ontwikkeld. FUHR heeft zich altijd gericht op de hang- en sluitwerk markt en de laatste jaren is de focus ook richting SmartHome gegaan. Met het SmartHome concept richt FUHR zich op de ‘sub’ markt veiligheid en beveiliging. FUHR biedt de consument de mogelijkheid om het gehele huis te beheren vanuit één app de SmartConnect easy maar legt hierbij de focus op de veiligheid van de deur. Daarnaast kan dit systeem uitgebreid worden met de SmartConnect door; het video-intercom systeem van FUHR.

 

Meer weten over de SmartHome producten van FUHR? Bezoek dan de website!

1 reactie op “SmartHome, wat is het?”

  1. Pingback: Elementor #34378 | Sloten | Meerpuntssluitingen | Sluitsystemen | Fuhr Benelux

Geef een reactie