Galvanistraat 55

6716 AE Ede

0318 691 100

Verkoop@fuhr.nl

Ma - Do: 08:30 - 17:00

Vrijdag: 08:30 - 15:00

sleutel en kruk bediend

Veilig uw deur achter u dicht doen met sleutel en kruk bediende sloten

Veilig uw deur achter u dicht doen met sleutel en kruk bediende sloten

Door de jaren heen zijn sleutel en kruk bediende sloten steeds verder ontwikkeld. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw is de meerpuntssluiting ontwikkeld; met de meerpuntssluiting wordt de deur op drie verschillende plekken vergrendeld. In veel deuren wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van de meerpuntssluiting; Dit type slot biedt dankzij de meerdere vergrendelingen een veilig gevoel. De meerpuntssluiting is geschikt voor zowel voor- als achterdeuren.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter

De bediening van meerpuntssluitingen

De meerpuntssluiting kan op verschillende manieren ontgrendeld en vergrendeld worden. De allereerste meerpuntssluitingen konden ontgrendeld en vergrendeld worden dankzij de cilinder of kruk. In de jaren 2000-2010 zijn daar de elektronisch gestuurde en automatische meerpuntssluitingen bijgekomen. In de laatste jaren zijn intelligente deursystemen (ook wel SmartHome deursystemen) ontwikkeld, deze maken het mogelijk om op intelligente wijze de deur te vergrendelen en te ontgrendelen.

Sleutel en kruk bediende sloten

Sleutel en kruk bediende meerpuntssluitingen

De oudste en meest bekende meerpuntssluitingen zijn de sleutel en kruk bediende meerpuntssluitingen. Op dit moment worden deze sloten in het over grote deel van de huizen en gebouwen toegepast in Nederland. Sleutel bediende meerpuntssluitingen kenmerken zich door de deur te vergrendelen of te ontgrendelen door de sleutel in de cilinder te draaien (ook wel cilinder bediende sloten). In de meeste voordeursloten wordt gebruik gemaakt van een sleutel bediend slot; dit komt omdat aan de buitenkant vaak een vaste knop zit. Een kruk bediend slot kenmerkt zich doordat eerst de kruk bediend te worden alvorens de sleutel de dagschoot kan bedienen.

Type vergrendelingen sleutel en kruk bediende sloten

Naast de dag- en nachtschoot hebben meerpuntssluitingen, zoals het woord al zegt, meer vergrendelingspunten (vergrendelingstypen). De kruk en sleutel bediende sloten zijn verkrijgbaar in verschillende vergrendelingstypen, namelijk in:

  • Type 1: Rolnokken;
  • Type 2: Paddenstoelnokken;
  • Type 3: Stalen zwenkhaken;
  • Type 8: Stalen penschoten;
  • Type 11: Stalen zwenkhaken met stalen duo-penschoten.

Het kruk bediende comfortslot is alleen verkrijgbaar in type 3: stalen zwenkhaken.

type sluitingen

Het insteekslot

Naast de sleutel en kruk bediende meerpuntssluitingen biedt FUHR ook het insteekslot aan. Het insteekslot is geschikt voor bijvoorbeeld doorgangsdeuren en is sleutel bediend. Dankzij de vele uitvoeringen van de voorplaats is dit slot geschikt voor alle type deuren.

Insteekslot

Certificering en beveiliging van de sloten

In het artikel Hoe maakt u de kans op een woninginbraak bij u thuis zo klein mogelijk?heb je kunnen lezen wat bijvoorbeeld de SKG certificering van sloten inhoud. De sloten van Fuhr worden uitvoerig getest om de veiligheid en het veilige gevoel van de gebruiker te kunnen waarborgen. Afhankelijk van het slot, het type sluiting en waar het slot in gemonteerd wordt; wordt het slot gekeurd. 

Nieuwsgierig naar sleutel en kruk bediende sloten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de sloten van FUHR? In het FUHR experience center laat een medewerker van FUHR jou graag zien wat de mogelijkheden voor jou zijn. Een afspraak maken kan eenvoudig door een mail te sturen naar showroom@fuhr.nl. Heb je andere vragen dan kan je contact op nemen met verkoop@fuhr.nl of kan je bellen naar 0318 691 100. 

1 gedachte over “Veilig uw deur achter u dicht doen met sleutel en kruk bediende sloten”

  1. Pingback: Motor gestuurde sloten; het ultieme gemak met veiligheid voorop

Geef een reactie