Galvanistraat 55

6716 AE Ede

0318 691 100

Verkoop@fuhr.nl

Ma - Do: 08:30 - 17:00

Vrijdag: 08:30 - 15:00

Het ultieme gemak van een elektrisch deurslot

Motorsloten

Het ultieme gemak van een elektrisch deurslot

Het ultieme gemak van een elektrisch deurslot

Door de jaren heen zijn de deursloten steeds verder ontwikkeld tot zelfs motor gestuurde sloten. Vroeger in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw is de meerpuntssluiting ontwikkeld. De meerpuntssluiting is erop gericht om de deur op drie verschillende plekken vergrendeld. In veel deuren wordt intussen gebruik gemaakt van de meerpuntssluiting. Dit type slot biedt dankzij meerdere vergrendelingen een veilig gevoel, daarnaast voorkomt een meerpuntssluiting het kromtrekken van de deur en daardoor ontsnapt er geen warmte door de deur naar buiten. De meerpuntssluiting is geschikt voor zowel voor- als achterdeuren.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter

Bediening meerpuntssluiting​

De meerpuntssluiting kan op verschillende manieren ontgrendeld en vergrendeld worden. Vroeger konden de allereerste meerpuntssluitingen ontgrendeld en vergrendeld worden dankzij de cilinder of deurkruk. Later in de jaren 2000-2010 zijn daar de elektronisch gestuurde en automatische deursloten bijgekomen. Daarna zijn intelligente deursystemen (ook wel SmartHome deursystemen) ontwikkeld. Daardoor kunnen deuren op intelligente wijze vergrendeld en ontgrendeld worden.

Zoals in de paragraaf hiervoor aangegeven, in de jaren 2000-2010 is het elektrisch deurslot ontwikkeld. Vervolgens is de mens door de jaren heen steeds meer gewend geraakt aan luxe en comfort. Het elektrisch deurslot sluit daar immers perfect op aan. Want wie wil nou niet eenvoudig de deur openen door op een knopje te drukken? Daarnaast kan het elektronisch deurslot in twee groepen onderverdeeld worden, namelijk: de motor gestuurde sloten en de automatisch motor gestuurde sloten. Door middel van dit artikel kom je meer te weten over de motor gestuurde meerpuntssluiting.

Elektrische deursloten moeten niet verward worden met motorsloten voor bijvoorbeeld motorfietsen. Want meerpuntssluitingen hebben een totaal andere werking dan motorsloten voor fietsen.

Bij het elektrisch deurslot wordt de deur geopend en gesloten dankzij de motor, alles gaat elektronisch. Van binnenuit wordt de deur geopend met een deurkruk of paniekbalk. Bovendien is de deur ten alle tijden van binnenuit te openen zodat in geval van een paniek situatie de deur geopend kan worden. Daarnaast kan de deur buitenaf geopend worden naar wens met een toegangsverleningssysteem of met de sleutel. 

Daardoor kunnen deuren altijd makkelijk toegankelijk worden met het grootste comfort, ofschoon de deur altijd goed afgesloten blijft. Bij het sluiten van de deur gaan alle vergrendelingselementen dankzij de motor naar buiten. Doordat de deur altijd goed afgesloten is blijft de warmte in huis of het gebouw en kan de geconditioneerde lucht niet ontsnappen, waardoor waardevolle energie behouden blijft. Dus motor gestuurde sloten resulteren in een aangenaam woonklimaat.

Toegangsverleningssytemen van een motor gestuurd slot

Motor gestuurde sloten hebben tal van mogelijkheden om de deur te bedienen. Je moet daarbij denken aan de volgende mogelijkheden:

 • Codetbleau;
 • Vingerscan;
 • Transponderlezer;
 • Handzender;
 • Wandschakelaar;
 • SmartConnect door;
 • SmartConnect easy;
 • SmartTouch.
elektrisch deurslot

Beveiliging van een elektronisch deurslot en de toegangsverleningssystemen

Ondanks dat deze deursystemen een groot comfort bieden valt op dat de meeste mensen toch kiezen voor vertrouwde sleutel en kruk bediende sloten. Dat komt doordat men toch vaak het vetrouwde gevoel van de deur op slot draaien missen. Het voordeel bij de motor gestuurde meerpuntssluiting is dat je hoort wanneer het slot dicht gestuurd wordt. Daarnaast speelt de betrouwbaarheid een grote rol. Dit omdat de vraag overheerst of een elektronisch systeem niet te hacken is.

Daarom voldoen de deursystemen van FUHR aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging. Daarnaast kunnen de deursystemen uitgerust worden met geïntegreerde alarmsystemen. Ook zijn de toegangsverleningssystemen uitgerust met een rolling code beveiliging. Dit is erop gericht dat de codering waarmee de deur geopend wordt veranderd. Waardoor nooit dezelfde codering gebruikt wordt en het niet mogelijk is om het systeem te hacken.

Voordelen van een elektronisch deurslot

 • Verloren of vergeten sleutels behoren tot het verleden, afhankelijk van het toegangsverleningssysteem;
 • Lastige sleutelbossen zijn verleden tijd;
 • Het eenvoudig openen van de deur, zonder kracht;
 • De uitstraling van een luxe deursysteem;
 • In het slot gevallen huisdeuren zijn, afhankelijk van het toegangsverleningssysteem, geen probleem meer. De “sleutel” is namelijk altijd bij de hand;
 • 2-kanaalstechniek mogelijk voor het openen van bijvoorbeeld de voordeur en garage;
 • Dit slot is geschikt voor alle typen deuren;
 • Reserve sleutels zijn niet meer nodig.

Servomotor​

Kortom de (automatisch) elektronisch gestuurde sloten van FUHR bieden een breed scala aan toegangsmogelijkheden. Desondanks wordt de sleutel nog steeds regelmatig gebruikt. Daarom heeft FUHR de servofunctie ontwikkeld. De servofucntie is erop gericht dat gebruikers met minder kracht in de vingers toch de sleutel of kruk kunnen bedienen. Dankzij deze techniek kan de gebruiker het slot motorisch laten ontgrendelen.

Toebehoren elektronisch deurslot

Doordat het motor gestuurde slot elektronisch werkt moet ergens de elektriciteit vandaan gehaald worden. Je moet daarbij denken aan kabels, besturingunits en stroomvoorziening. Omdat het situatie afhankelijk is welke hiervoor nodig zijn helpt een medewerker van FUHR jou graag. Ook weet een monteur vaak welke toebehoren nodig zijn. Op de website van FUHR zijn deze overzichtelijk neergezet.

Nieuwsgierig naar motor gestuurde sloten van FUHR?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de sloten van FUHR? In het FUHR Experience Center laat een medewerker van FUHR jou graag zien wat de mogelijkheden zijn. Een afspraak maken kan eenvoudig door een mail te sturen naar showroom@fuhr.nl. Heb je andere vragen dan kan je contact op nemen met verkoop@fuhr.nl of kan je bellen naar 0318 691 100.

3 gedachten over “Het ultieme gemak van een elektrisch deurslot”

 1. Pingback: Deursysteem waarbij aanraking voldoende is | FUHR Benelux

 2. Pingback: Driepuntsslot - automatisch de deur nooit meer vergeten te sluiten

 3. Pingback: Perfect driepuntsslot | FUHR de nummer 1 in hang- en sluitwerk

Geef een reactie