Galvanistraat 55

6716 AE Ede

0318 691 100

Verkoop@fuhr.nl

Ma - Do: 08:30 - 17:00

Vrijdag: 08:30 - 15:00

Driepuntsslot – automatisch de deur nooit meer vergeten te sluiten

driepuntsslot

Driepuntsslot – automatisch de deur nooit meer vergeten te sluiten

Driepuntsslot – automatisch de deur nooit meer vergeten te sluiten

Door de jaren heen is het driepuntsslot steeds verder ontwikkeld, zo zijn er nu elektronische en automatische sloten. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw is de driepuntssloten ontwikkeld; met de meerpuntssluiting wordt de deur op drie verschillende plekken vergrendeld. In veel deuren wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van de meerpuntssluiting; Dit type slot biedt dankzij de meerdere vergrendelingen een veilig gevoel. De meerpuntssluiting is geschikt voor zowel voor- als achterdeuren. 

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter

Bediening driepuntsslot

Het driepuntsslot kan op verschillende manieren ontgrendeld en vergrendeld worden. De allereerste meerpuntssluitingen konden ontgrendeld en vergrendeld worden dankzij de cilinder of kruk. In de jaren 2000-2010 zijn daar de elektronisch gestuurde en automatische meerpuntssluitingen bijgekomen. In de laatste jaren zijn intelligente deursystemen (ook wel SmartHome deursystemen) ontwikkeld, deze maken het mogelijk om op intelligente wijze de deur te vergrendelen en te ontgrendelen. 

Automatische driepuntssloten

Zoals in de paragraaf hiervoor aangegeven zijn in de jaren 2000-2010 de automatische meerpuntssluitingen ontwikkeld. De mens is de laatste jaren steeds drukker geworden en daarnaast ook steeds meer gewend geraakt aan comfort. Dit heeft erin geresulteert dat de deur nog wel eens vergeten wordt op slot te draaien. Wanneer de deur vergeten wordt dicht te doen is het voor inbrekers natuurlijk eenvoudig om in te breken. Dankzij de automatische sloten is dit verleden tijd. Een automatisch driepuntsslot zorgt ten eerste voor een goed afgesloten deur, waardoor kostbare warmte bewaard blijft. Ten tweede zorgt een automatisch slot voor veiligheid, want de deur is ten alle tijden goed afgesloten.

Werking van automatische meerpuntssluitingen

Door de nachtschoot van het slot terug te draaien met de sleutel kan het slot worden ontgrendeld. Vervolgens kunnen alle schoten ingetrokken worden met de deurkruk. In het geval er buiten een vaste knop of greep zit worden de schoten altijd met de sleutel teruggedraaid.

Dankzij een magneet in de sluitplaat of sluitlijst worden de bovenste en onderste schoten automatisch naar buiten getrokken en zijn ze geblokkeerd tegen terugdrukken. Hierdoor kan de vergrendeling van de deur nooit vergeten worden. Vervolgens kan de nachtschoot uitgedraaid worden door de sleutel te draaien in de cilinder. Hiermee is de kruk aan de buitenzijde geblokkeerd.

Automatisch elektronische driepuntsslot

Automatische meerpuntssluitingen die elektronisch bestuurbaar zijn kunnen door middel van toegangscontrolesystemen geopend worden. Maar worden vervolgens wel automatisch afgesloten.

De toegangscontrolesystemen die hiervoor te gebruiken zijn, zijn dezelfde als voor de motor gestuurde sloten.

De automatisch(e) (elektronische) meerpuntssluitingen zijn beschikbaar in twee verschillende type sluitingen, namelijk type 4 en type 10.

  • Type 4: Blokschoot;
  • Type 10 (DuoSecure): Blokschoot met een zwenkhaak. Hierdoor is de deur extra goed beveiligd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de sloten van Fuhr? In het FUHR experience center laat een medewerker van Fuhr jou graag zien wat de mogelijkheden voor jou zijn. Een afspraak maken kan eenvoudig door een mail te sturen naar showroom@fuhr.nl. Heb je andere vragen dan kan je contact op nemen met verkoop@fuhr.nl of kan je bellen naar 0318 691 100.

Geef een reactie