Galvanistraat 55

6716 AE Ede

0318 691 100

Verkoop@fuhr.nl

Ma - Do: 08:30 - 17:00

Vrijdag: 08:30 - 15:00

Accoya hout, een duurzame houten deur die een leven lang meegaat

Hout

Accoya hout, een duurzame houten deur die een leven lang meegaat

Accoya hout, een duurzame houten deur die een leven lang meegaat

Het dagelijks leven kan schade brengen aan allerlei voorwerpen waar je niet zo snel aan denkt dat je ze regelmatig gebruikt, zo ook de buitendeur. Bovendien moet de buitendeur ten alle tijden beschermd zijn tegen het dagelijks leven. Accoya hout is perfect om jouw deur bestand te maken tegen het dagelijks leven en een leven lang mee te gaan. Ook is Accoya hout natuurlijk isolerend, hierdoor is de deur goed afgesloten en blijft de warmte binnen. Dit heeft ook positieve gevolgen voor uw energierekening. Maar wat is Accoya hout en zijn alle sloten hiervoor geschikt? Het antwoord op deze vragen is te lezen in dit artikel.

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter

Accoya hout, wat is het?

Accoya is een gemodificeerde hout soort en biedt een perfecte combinatie van stabiliteit en duurzaamheid. Verder is het hout uitvoerig getest op dimensiestabiliteit, bestendigheid en slijtvastheid. Hierdoor biedt Accoya een enorme betrouwbaarheid.

De kans op klemmen, zwelling, krimp of schade door schimmels en insecten is nihil. hierdoor worden de onverwachte kosten beperkt en is weinig tot geen onderhoud nodig. Het hout is bestand tegen alle weersomstandigheden, dus ook de meest extreme. Daarnaast biedt Accoya een garantie van 50 jaar boven de grond en 25 jaar voor zoetwatercontact situaties en in de grond.

Accoya is eenvoudig om mee te werken. Zoals iedere hout soort is Accoya op natuurlijke wijze verweven. Het hout is ideaal voor coatings, die er desondanks mooi uit blijven zien en langere tijd mee gaan. Verder is zoals eerder aangegeven weinig onderhoud nodig en is het mogelijk om verschillende gewenste resultaten te bereiken. Het hout kan geborsteld, gebrand en geschaafd worden. 

De duurzaamheid van Accoya hout

Bovendien heeft het hout heeft een lage impact op het milieu, daar het hout alleen uit FSC-gecertificeerde bossen komt. Bij deze bossen wordt bewezen dat het op een economische en milieuvriendelijke manier wordt beheerd. Het hout is voor de volle 100% recyclebaar. Tot slot is het hout niet giftig voor de mens of huisdier. (Accoya, 2020)

Voor meer informatie over Accoya hout kan je terecht op de website van Accoya.

Bos

FUHR heeft een speciaal voor toepassingen in extreme omstandigheden het Xtreme Quality Concept ontwikkeld. Dit concept heeft een verhoogde corrosiebestendigheid die zorgt voor een betere bescherming tegen klimaar en milieu invloeden; maar ook bij inbouw in verduurzaamde of gemodificeerde houtsoorten zoals Accoya hout.

Om toch aan de eisen van de verhoogde corrosie bescherming te voldoen en gelijktijdig de optiek te behouden, worden de zichtbare onderdelen in RVS geleverd. Daarnaast hebben alle overige onderdelen een speciale oppervlaktebehandeling ondergaan.

Eigenschappen

 • Kwalitatief hoogwaardige uitvoering; voorplaat RVS, geslepen.
 • Massieve haakschoten uit RVS.
 • Alle in hout liggende onderdelen zijn voorzien van een speciale zwarte coating, denk hierbij aan de slotkasten en sluitkommen.
 • Alle sluitplaten zijn verstelbaar en geschikt voor toepassing in deuren.
 • Geproduceerd conform vorm – stabiliteitsklasse 1.
 • Garantie van 5 jaar op de slotfunctie en speciale coating. 

Uitvoeringen

 • Sleutel bediende meerpuntssluitingen; FUHR multisafe XQ 855GL.
 • Kruk bediende achterdeursloten; FUHR multisafe XQ 856.
 • Kruk bediende voordeursloten; FUHR multisafe XQ 859.
 • Stolpsluiting U-vormige voorplaat 26; FUHR multisafe XQ 841.

Accoya hout nadelen

Naast alle boven genoemde voordelen en de mogelijkheden met Accoya hout, zitten er natuurlijk ook nadelen vast aan Accoya hout. Hierna hebben wij de Accoya hout nadelen op een rijtje gezet.

 • Een nadeel van Accoya is dat de prijs hoog is.
 • Het hout bevat looizuur. Hierdoor moet uitgekeken worden met verzinkte schroeven en RVS410.
 • De houtsoort is schaars.
 • Accoya hout is niet overal toepasbaar.

Wil je graag meer weten over het Xtreme Quality Concept van FUHR? In het FUHR Experience Center laat een medewerker jou graag de mogelijkheden zien. Een afspraak maken om langs te komen in de showroom van FUHR kan eenvoudig door een mail te sturen naar showroom@fuhr.nl. Daarnaast kan je altijd de vragen stellen aan een van onze collega’s door een mail te sturen naar verkoop@fuhr.nl of door te bellen naar 0318 691 100.

accoya hout sloten fuhr

Geef een reactie